22. října 2018

Postup

1. Očištěné zelí nakrájíme na menší kousky, dáme do misky a osolíme. Připravíme si také zálivku, a to z oleje, octa, na kolečka nakrájené chilli papričky a na půlkolečka nakrájené cibule. Zálivku nalijeme k zelí a necháme uležet.

2. Omytou a očištěnou brokolici nakrájíme na růžičky, spaříme krátce ve vroucí osolené vodě, scedíme, zchladíme pod proudem studené vody a přidáme do mísy k zelí. Avokáda rozpůlíme, oloupeme slupku, vyjmeme pecku a dužiny nakrájíme na měsíčky. Vše přimícháme do mísy k zelí a brokolici.

3. Salát zlehka promícháme, dochutíme solí, pepřem, kmínem a citronovou šťávou. Na suché pánvi orestujeme dozlatova sezamové semínko, přisypeme ho k salátu, promícháme a ihned podáváme.

Ingredience

½ menší hlávky bílého zelí
sůl podle chuti
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce bílého vinného octa
1 chilli paprička
1 červená cibule
1 brokolice
2 avokáda
pepř podle chuti
drcený kmín podle chuti
šťáva z 1 citronu
1 lžíce sezamového semínka