28. února 2018

Postup

1. Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme najemno. Necháme je krátce odstát a pak slijeme přebytečnou vodu.

2. Zelí očistíme, rozčtvrtíme a vykrojíme košťál. Pak ho nakrájíme na tenké nudličky a posypeme kmínem. V hrnci rozehřejeme lžíci sádla, přidáme zelí, krátce ho podusíme a necháme vychladnout. Slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme nasucho.

3. Zelí promícháme s nastrouhanými bramborami, přidáme vejce, opečenou slaninu, zahustíme moukou a ochutíme solí a pepřem. Důkladně promícháme.

4. V pánvi rozehřejeme zbylé sádlo. Z připraveného těsta tvoříme placičky, které na sádle opečeme po obou stranách dozlatova. Podáváme se salátem.

Ingredience

750 g brambor
400 g hlávkové zelí
1/2 lžičky drceného kmínu
100 g sádla
50 g slaniny
1 vejce
120 g hladké mouky
sůl
mletý černý pepř