11. srpna 2018

Postup

1. Hrušky rozkrájíme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Slaninu překrájíme na kousky.

2. Na pánvi rozehřejeme olej a orestujeme na něm nakrájenou cibuli se slaninou. Po chvíli přidáme plátky hrušek. Směs dochutíme solí, pepřem a čerstvě nasekaným tymiánem. Když hrušky začnou měknout, směs dáme stranou a necháme vychladnout.

3. Listové těsto rozválíme na pomoučněném vále a poklademe připravenou směsí. Navrch nasypeme hermelín rozkrájený na kostičky. Zabalíme do závinu a potřeme rozšlehaným vejcem. Vložíme do trouby vyhřáté na 210 °C a pečeme cca 15 minut dozlatova.

Ingredience

3 hrušky
2 červené cibule
150 g anglické slaniny
2 lžíce rostlinného oleje
Sůl
mletý černý pepř
snítky čerstvého tymiánu
500 g listového těsta
hladká mouka na pomoučnění
100 g hermelínu
1 vejce na potření