20. října 2018

Postup

1. Zapékací porcelánové misky nebo formičky na muffiny vymažeme důkladně máslem. Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Smícháme je s celerem, nahrubo nastrouhaným sýrem a česnekem. Zeleninovou směs rozdělíme do připravených formiček a rozprostřeme po dnech.

2. Mističky s bramborovou směsí vložíme do trouby vyhřáté na 190 °C a pečeme asi 10 minut.

3. Poté je vyndáme z trouby a do každé rozklepneme jedno vejce. Lehce je osolíme, opepříme a vrátíme zpět do trouby. Pečeme dalších asi 12 – 15 minut, až bílek zpevní. Hotová vejce nakonec posypeme najemno nakrájenou pažitkou. Ihned je podáváme např. s čerstvým pečivem.

Ingredience

máslo na vymazání formiček
200 g brambor
2 lžíce najemno nastrouhaného celeru
30 g sýra gouda
½ lžíce mletého sušeného česneku
8 vajec
sůl
čerstvě mletý černý pepř
najemno nakrájená pažitka na posypání