13. února 2019

Postup

1. Z plátků toastu vykrojíme pomocí formičky srdce. Na pánvi rozehřejeme máslo a toasty na něm opečeme po obou stranách.

2. Srdcové formičky pak vymažeme máslem, vložíme je na pánev a do každé vyklepneme jedno vejce. Přiklopíme je pokličkou a dopékáme je asi 3 minuty. Nakonec je osolíme a opepříme.

3. Toasty přendáme na talířky. Upečená vejce vyjmeme z formiček a vložíme je do vykrojených otvorů v toastech. Nakonec na pánvi opečeme plátky slaniny dokřupava. Toasty podáváme se slaninou a čerstvou rukolou.

Ingredience

2 plátky toastového chleba
1 lžíce másla + na vymazání
2 vejce
sůl
mletý černý pepř
4 plátky slaniny
čerstvá rukola k podávání