1. ledna 2018

Postup

1. Brokolici omyjeme a rozdělíme na přibližně stejně velké růžičky, aby se provařily rovnoměrně. Vložíme je do hrnce do vroucí osolené vody a jakmile se začne voda bublat, vaříme asi 5 minut.

2. Brokolici vyndáme z hrnce děrovanou naběračkou a ihned ji vložíme do velké mísy naplněné vodou s několika kostkami ledu. Zchlazení růžičky brokolice vyjmeme po 30 vteřinách z vody a odložíme stranou. Nudle uvaříme podle návodu na obalu ve vroucí osolené vodě.

3. Zázvor, chilli papričku a česnek očistíme a nasekáme najemno. V pánvi rozehřejeme olivový i sezamový olej a česnek se zázvorem a chilli papričkou osmažíme. Pak přihodíme okapanou brokolici, na nudličky nakrouhané zelí a krátce osmažíme. Ochutíme rýžovým octem, chilli a sojovou omáčkou. Nakonec vmícháme uvařené nudle a zamícháme. Na další pánvi si připravíme z vajec volská oka, kterými ozdobím na nudle na talíři.

Ingredience

500 g čerstvé nebo mražené brokolice
sůl
250 g vaječných nudlí
1 kus zázvoru (asi 3 cm)
1 chilli paprička
1 stroužek česneku
olivový olej
3 lžíce sezamového oleje
1 čínské zelí
3 lžíce rýžového vinného octa
2 lžíce sojové omáčky
2 lžíce sladké chilli omáčky
4 velké vejce