25. prosince 2018

Postup

1. Vinnou klobásu nakrájíme na asi 20 cm dlouhé kousky. Stočíme je do spirály a propíchneme napříč špejlí. Šneky zlehka obalíme v hladké mouce a opečeme dozlatova na rozpáleném oleji.

2. Řepu oloupeme, nakrájíme na menší kousky a dáme vařit do osolené vody. Po asi 15 minutách varu přidáme oloupané a nakrájené brambory. Společně dovaříme doměkka.

3. Slijeme vodu a řepu s bramborami ručním mixérem rozmixujeme nejprve nahrubo. Pak postupně přiléváme vlažné mléko a vyšleháme na hladkou kaši. Hotovou ochutíme solí, římským kmínem a nakonec přidáme máslo a opět rozmixujeme.
Pyré prohřejeme a podáváme s opečenými šneky z vinné klobásy.

Ingredience

800 g vinné klobásy
hladká mouka
rostlinný olej na opečení
1 větší (nebo 2 menší) červené řepy
600 g brambor
200 ml mléka
sůl
špetka drceného římského kmínu
2 lžíce másla