20. ledna 2018

Postup

1. Maso opláchneme, osušíme a dlaní lehce naklepeme. Ochutíme ho solí a pepřem a necháme odležet cca 20 minut.

2. Mezitím cibuli oloupeme a pokrájíme najemno. Kapie očistíme a nakrájíme na kroužky. Cuketu omyjeme, podélně rozpůlíme a nakrájíme na půl kolečka. Chilli papričku očistíme a pokrájíme nadrobno.

3. V kastrolu na rozehřátém oleji orestujeme za stálého míchání cibuli dosklovata. Přidáme pokrájené kapie a cuketu, společně krátce opečeme a zalijeme vývarem. Pak přidáme rajčata, chilli papričku, špetku cukru a soli a zakryté dusíme cca 20 minut doměkka. Dle potřeby zredukujeme a dochutíme solí a cukrem.

4. V pánvi na rozpáleném oleji opečeme odleželé maso zprudka z obou stran dozlatova. Přiklopíme a vložíme do trouby předehřáté na 160 °C. Dopékáme cca 10 minut. Steaky servírujeme společně s dušenými kapiemi, posypané petrželkou. Podáváme např. s opečenými brambory.

Ingredience

4 plátky vepřové pečeně bez kosti po cca 150 g
sůl
drcený černý pepř
1 velká cibule
500 g kapií
1 malá žlutá cuketa
1 chilli paprička
rostlinný olej na restování
200 ml zeleninového vývaru
200 g sterilovaných rajčat (nebo 100 g rajského protlaku)
špetka moučkového cukru, dle chuti
nasekaná hladkolistá petržel na posypání