Ingredience250 g žampionů |
2. Panenku očistíme, osolíme a opepříme. Potřeme ji dijonskou hořčicí a zprudka maso opečeme ze všech stran na olivovém oleji. Po opečení odložíme vychladnout.
3. Slaninu rozprostřeme na potravinovou folii a vytvoříme lůžko. Opečené a vychladlé maso do slaniny pevně zarolujeme a utáhneme.
4. Těsto rozválíme na pomoučněném vále na obdélník asi 3 mm silný. Doprostřed rozprostřeme restované žampiony, vložíme maso a zarolujeme. Volné kraje odkrojíme a přeložíme dospodu balíčku.
5. Těsto opatrně propícháme a potřeme rozšlehaným vejcem. Ze zbylého těsta vykrojíme lístky, ozdobíme jimi povrch balíčku a posypeme hrubou solí. Pečeme ve vyhřáté troubě při 200 °C asi 10 minut. Pak teplotu snížíme na 180 °C a dopékáme dalších asi 20 minut.
6. Očištěnou a oloupanou zeleninu nakrájíme na tenké hranolky a opečeme ji na olivovém oleji doměkka. Osolíme, opepříme a přidáme rozmarýn otrhaný od stonků. Podáváme ji s pečenou panenkou krájenou na plátky.