11. března 2018

Postup

1. Panenky očistíme, podélně nakrojíme a nařízneme tak, aby vznikl plát masa. To lehce naklepeme, potřeme hořčicí, osolíme a opepříme. Na plát panenky dále rozložíme lístky šalvěje, podélně za sebou poskládáme půlky švestek a přes ně pak přehneme plát masa tak, aby byly zakryté.

2. Na rozložené plátky slaniny položíme stočenou panenku, zabalíme ji a převážeme kuchyňským provázkem. Ze všech stran ji pak opečeme na oleji, vložíme do pekáčku, přelijeme výpekem a pečeme v předehřáté troubě zhruba 15 – 20 minut. Po upečení panenku vyndáme a necháme na teplém místě 10 minut dojít.

Ingredience

600 g vepřové panenky
1 lžička ostré hořčice
sůl
čerstvě mletý pepř
6 lístků šalvěje
10 ks švestek
150 g plátků anglické slaniny
2 lžíce olivového oleje