1. října 2017

Postup

1. Do větší mísy nasypeme mouku, přilijeme víc než polovinu mléka a rozšleháme na hladké těstíčko. Přilijeme zbylé mléko, přidáme vejce, cukr, sůl a dobře rozšleháme. Nakonec vmícháme rozpuštěné máslo. Mísu zakryjeme fólií a necháme alespoň hodinu stát.

2. Papriky očistíme a nakrájíme na nudličky. Osmahneme je v hluboké pánvi na olivovém oleji, osolíme, přidáme nasekanou chilli papričku a krátce podusíme. Přimícháme nakrájenou petržel a odstavíme.

3. Nahřátou pánev vytřeme lehce olejem, nalijeme těsto a po ztuhnutí ho lehce pokapeme olejem. Otočíme a dopečeme z druhé strany dozlatova. Hotové palačinky naplníme prohřátou paprikovou směsí a uchováme v teple.

4. Panenku očistíme, obalíme pepřem a zprudka opečeme. Přendáme ji do pekáčku a při 160 °C pečeme 10–12 minut. Pak necháme maso na teplém místě alespoň 5 minut dojít.

5. Vývar s octem přivedeme k varu, přidáme med, protlak a pomalu svaříme do potřebné hustoty. Panenku nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře, přidáme palačinky naplněné paprikovou směsí a doplníme omáčkou.

Ingredience

Palačinky:
250 g hladké mouky
500 ml mléka
2 vejce
25 g cukru
sůl
2 lžíce rozpuštěného másla
olej

Papriková náplň:
1 červená, žlutá a zelená paprika
30 g olivového oleje
1 chilli paprička
2 snítky ploché petržele

Maso s omáčkou:
600 g vepřové panenky
1 lžíce barevného drceného pepře
200 ml vývaru
2 lžíce octa balsamico
2 lžíce medu
1 lžíce rajčatového protlaku