RECEPT DNE: Vepřová panenka s bylinkovou krustou

  12:00aktualizováno  26. března 2019 9:36
Na vepřovou panenku nedáme dopustit. Je dietní a možností přípravy jsou tisíce. Recept s bylinkovou krustou musíte vyzkoušet.

| foto: Kulinární studio Bauer MediaBauer Media

Ingredience

600 g vepřové panenky
sůl
mletý černý pepř
4 lžíce olivového oleje
hrst petržele
hrst pažitky
hrst bazalky
1 lžička lístků tymiánu
1 stroužek česneku
cca 100 g toastového chleba, bez kůrky
100 g másla

1. Maso očistíme a ochutíme solí a pepřem. V pánvi na rozehřátém oleji ho opečeme cca 3 minuty z každé strany. Panenku vložíme do pekáče a pečeme v troubě předehřáté na 80 °C asi 40 minut dorůžova. (Pokud máme teploměr na maso, mělo by mít teplotu 60 °C.)


2. Všechny bylinky, česnek a chléb rozmixujeme najemno a smícháme se změklým máslem. Dle chuti osolíme a opepříme.


3. Připravenou směs rozválíme mezi 2 kusy pečicího papíru na plát silný asi 5 mm. Vrchní list sloupneme a pomocí druhého papíru přitiskneme bylinkovou směs na upečené maso. Panenku vložíme zpět do trouby pod rozehřátý gril. Zapečeme dozlatova. Necháme asi 5 minut odpočinout a nakrájíme na plátky. Podáváme např. s bramborovým salátem.

Autor:
  • Nejčtenější

Horoskop pro každé znamení na 13. týden roku 2024

Březen se chýlí ke konci, co nás podle hvězd čeká v jeho posledním týdnu? Panny, kritikou šetřit nebudete, ale zařadíte...

Nejvyšší čas na změnu šatníku. Víme, bez čeho se na jaře neobejdete

Letmý pohled z okna stačí a hned máte jasno. Počasí velí jednoznačně - je čas vyjarnit šatník. Už jste si pořídili...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Sportovní elegance funguje. Odvažte se a spojte zdánlivě nespojitelné

Řada módních expertů by vám za spojení pojmů sport a elegance utrhla hlavu. Jenže i na první pohled sportovní oblečení...

Jaro volá po barvách. Víme, čím bezpečně rozbijete mrtvou zimní šeď

Aktuální období už není o tmavých a studených barvách. Právě naopak, trendy přejí výrazným a veselým odstínům....

Sebelítost se dá překonat. Zaměstnejte své myšlenky jinak a půjde to

Není nic neobvyklého setkávat se s různými problémy a potížemi. Někdy přijdou i pocity nezdaru. Nejhorší způsob, jak...

Umělkyně zdobí své tělo motivy předků, oživuje dávnou minulost

Dvaadvacetiletá Yarikazu Xipaya žijící v Brazílii maluje na své tělo ornamenty, které si ženy z domorodých kmenů samy...

Skvělá na srdce, trávení i potenci. Sedm důvodů, proč je dobré jíst pohanku

Všichni o ní už slyšeli, málokdo ji však v kuchyni používá. Věčná škoda pro ty, kdo pohance nedají šanci, je totiž...

Nebojte se kynutého těsta. Když víte, jak na to, výsledek je tutovka

Ovocné knedlíky, buchty s mákem nebo třeba koláče – to všechno jsou pokrmy, jejichž základem je kynuté těsto. Pro...

Vychutnejte si Štědrý večer netradičně. Bramborový salát v novém hávu

Dohadujete se doma každý rok o to, jaké ingredience vmíchat do tradiční a nepostradatelné přílohy v štědrovečerním...

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...