Ingredience600 g vepřové panenky |
1. Vepřovou panenku očistíme, osolíme a opepříme. Na pánvi rozpálíme olej a maso ze všech stran opečeme.
2. Plátky slaniny rozložíme vedle sebe a položíme na ně opečenou panenku. Přidáme tymián, šalvěj a oregano. Opatrně zabalíme a převážeme provázkem.
3. Připravenou panenku podlijeme trochou vody, vložíme do vyhřáté trouby a při 175 °C pečeme asi 12 minut.
4. Mrkev očistíme a nakrájíme na nudličky. Fazolkám odkrojíme konce. Vše spaříme v osolené vodě. Cibuli, česnek a jarní cibulku nakrájíme na kousky a osmahneme na oleji. Přidáme okapanou mrkev a fazolky a orestujeme. Dochutíme solí a pepřem. Vepřovou panenku nakrájíme na plátky a podáváme se zeleninou.