24. června 2018

Postup

1. Vepřovou panenku očistíme, osolíme a opepříme. Na pánvi rozpálíme olej a maso ze všech stran opečeme.

2. Plátky slaniny rozložíme vedle sebe a položíme na ně opečenou panenku. Přidáme tymián, šalvěj a oregano. Opatrně zabalíme a převážeme provázkem.

3. Připravenou panenku podlijeme trochou vody, vložíme do vyhřáté trouby a při 175 °C pečeme asi 12 minut.

4. Mrkev očistíme a nakrájíme na nudličky. Fazolkám odkrojíme konce. Vše spaříme v osolené vodě. Cibuli, česnek a jarní cibulku nakrájíme na kousky a osmahneme na oleji. Přidáme okapanou mrkev a fazolky a orestujeme. Dochutíme solí a pepřem. Vepřovou panenku nakrájíme na plátky a podáváme se zeleninou.

Ingredience

600 g vepřové panenky
sůl
mletý černý pepř
olej
10 plátků slaniny
2-3 snítky tymiánu
lístky šalvěje
2-3 snítky oregana
2 mrkve
250 g fazolek
1 cibule
2 stroužky česneku
2 jarní cibule