29. srpna 2018

Postup

1. Kuskus nasypeme do hrnce, přidáme mletou papriku, kmín, sůl, pepř a olivový olej a dobře promícháme. Zalijeme vývarem, přiklopíme poklicí a necháme odležet asi 15 minut.

2. Papriku a cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno. Švestky pokrájíme na malé kousky, petrželku nasekáme najemno a vše přimícháme do kuskusu.

3. Maso uprostřed pomocí nože prořízneme tak, abychom vytvořili dostatečně velkou kapsu, kterou pak naplníme připraveným kuskusem. V pánvi na rozehřátém oleji maso opečeme ze všech stran, přendáme do pekáčku a pečeme v troubě vyhřáté na 190 °C asi 15 minut.

4. Hotovou vepřovou panenku nakrájíme na plátky, podáváme např. se zeleninovým salátem.

Ingredience

150 g kuskusu
1 lžička mleté papriky
1 lžička mletého kmínu
sůl
mletý černý pepř
1 lžíce olivového oleje
300 ml zeleninového vývaru
¼ červené papriky
1 malá červená cibule
6 sušených švestek
2 snítky hladkolisté petrželky
600 g vepřová panenky
2 lžíce rostlinného oleje