17. května 2018

Postup

1. Maso očistíme, osolíme a opepříme. Zprudka ho opečeme v pánvi na rozehřátém oleji ze všech stran, poté ho položíme na plech a pečeme v předehřáté troubě při 200 °C asi 12 minut.

2. Mezitím si omyjeme jahody, čtvrtinu z nich nakrájíme na menší kousky a vložíme je do pánve, ve které se opékalo maso. Promícháme, zalijeme je bílým vínem, které necháme z poloviny odvařit, a do omáčky pak vmícháme máslo. Podle chuti následně osolíme nebo osladíme a přidáme druhou čtvrtku čerstvých jahod.

3. Upečenou panenku nakrájíme na plátky, podlijeme ji jahodovou omáčkou a podávat můžeme třeba s polníčkovým salátem a zbylými jahodami.

Ingredience

800 g vepřové panenky
sůl a pepř
1 lžíce olivového oleje
400 g jahod
100 ml bílého vína
50 g másla
cukr
100 g polníčku