23. prosince 2017
Připravte si neodolatelně dobré vánoční menu.

Zvěřinová polévka s houbami

500 g srnčí plece
2 mrkve
1/4 celeru
1 kořenová petržel
1/2 pórku
2 cibule
celý pepř
nové koření
sůl

Vložka do vývaru:
150 g nudlí
2 mrkve
1 kořenová petržel
hrst sušených hub
200 g mraženého hrášku
několik snítek tymiánu

1. Srnčí maso a zeleninu očistíme. Cibuli omyjeme, ale neloupeme. Všechny suroviny na vývar dáme do hrnce se 2 litry studené vody, ochutíme několika kuličkami celého pepře, nového koření a osolíme. Přivedeme k varu a ztlumíme plamen.

2. Pozvolna vaříme asi 2 hodiny. Během vaření sbíráme pěnu, pokud se tvoří. Z hotového vývaru vyndáme uvařené maso. Vývar scedíme a pokud je třeba, dochutíme solí.

3. Nudle uvaříme ve vroucí osolené vodě. Mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na nudličky. Vložíme je do přecezeného vývaru společně s houbami a krátce provaříme.

4. Srnčí maso nakrájíme na kostičky. Do talířů rozdělíme nakrájené srnčí maso, rozmražený hrášek, nudle a zalijeme vroucím vývarem se zeleninou a houbami. Polévku posypeme tymiánem natrhaným na menší kousky.

Doba přípravy 140 minut.
1 porce obsahuje 1275 kJ/305 kcal
Počet porcí/kusů 4