24. prosince 2018

Postup

1. Do hrnce nalijeme čaj, přisypeme koření, omytý citron a pomeranč nakrájíme na půl kolečka, do kůry zapícháme hřebíček, přidáme je k čaji a pomalu přivedeme k varu. Poté přilijeme víno, griotku, přidáme med a plamen stáhneme na minimum. Necháme prohřívat 10 minut.

2. Ovoce nakrájíme na kousky, smícháme, přendáme do skleniček a podle chuti přilijeme rum.

3. Obsah hrnce přecedíme přes sítko do boule, badyán a citrusy do punče vrátíme. Pomocí naběračky naléváme punč do připravených skleniček.

Ingredience

500 ml černého čaje
2 celé skořice
2 badyány
1 citron
1 pomeranč
20 hřebíčků
750 ml červeného vína
250 ml griotky
4 lžíce medu
ovoce dle chuti a dostupnosti (jablka, ananas, hroznové víno, apod.)
rum podle chuti