| foto: Kulinární studio MAFRA Print, Bauer Media
Ingredience500 ml černého čaje 2 celé skořice 2 badyány 1 citron 1 pomeranč 20 hřebíčků 750 ml červeného vína 250 ml griotky 4 lžíce medu ovoce dle chuti a dostupnosti (jablka, ananas, hroznové víno, apod.) rum podle chuti |
1. Do hrnce nalijeme čaj, přisypeme koření, omytý citron a pomeranč nakrájíme na půl kolečka, do kůry zapícháme hřebíček, přidáme je k čaji a pomalu přivedeme k varu. Poté přilijeme víno, griotku, přidáme med a plamen stáhneme na minimum. Necháme prohřívat 10 minut.
2. Ovoce nakrájíme na kousky, smícháme, přendáme do skleniček a podle chuti přilijeme rum.
3. Obsah hrnce přecedíme přes sítko do boule, badyán a citrusy do punče vrátíme. Pomocí naběračky naléváme punč do připravených skleniček.