4. října 2017

Postup

1. Plátky želatiny namočíme do trochy studené vody, aby změkly a mírně nabobtnaly. Smetanu, cukr a dřeň z vanilkového lusku dáme do rendlíku a zahřejeme těsně pod bod varu (nevaříme!). Jakmile bude směs ohřátá, rendlík odstavíme.

2. Nabobtnalou želatinu vyždímáme a rozmícháme v ohřáté smetaně. Pak směs nalijeme do servírovacích mističek, které necháme nejlépe přes noc v chladničce.

3. Na přeliv rozmixujeme jahody s cukrem. Plátek želatiny necháme nabobtnat v troše vody a vložíme ho do rozmixované směsi. Vše za stálého míchání krátce zahříváme, dokud se želatina nerozpustí. Necháme zchladnout a před podáváním nalijeme na vrch zatuhlých dezertů. Nakonec vše dozdobíme čerstvými jahodami. Můžeme dozdobit mátou.

Ingredience

3 plátky želatiny
500 ml 33% smetany
70 g krupicového cukru
1 vanilkový lusk

Jahodový přeliv:

250 g jahod + na ozdobu
100 g krupicového cukru
1 plátek želatiny
máta na ozdobu