Ingredience300 g zralých švestek |
1. Švestky omyjeme, rozpůlíme a odstraníme pecky. Ve středně velké pánvi rozehřejeme máslo a polovinu švestek na něm orestujeme. Podlijeme je vínem, přidáme povidla a vaříme asi 15 minut na mírném ohni.
2. Mezitím maso opláchneme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a krátce povaříme. Vodu slijeme a maso uchováme v teple.
3. Omáčku rozmixujeme dohladka, přidáme do ní zbytek švestek a společně krátce povaříme. Dochutíme ji solí, cukrem, citronovou kůrou a mletým kořením. Uzené maso nakrájíme na silnější plátky a rozdělíme na talíře. Přelijeme je teplou švestkovou omáčkou a podáváme společně s bramborovými špalíčky. Nakonec vše dozdobíme čerstvými lístky tymiánu.