10. září 2018

Postup

1. Brambory důkladně omyjeme a v osolené vodě uvaříme doměkka. Potom je scedíme, oloupeme, necháme lehce vychladnout a nakrájíme na kolečka. Opečeme je v pánvi na polovině tuku dokřupava.

2. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Klobásu nakrájíme na kolečka, uvařené maso na kousky. V jiné, velké pánvi rozehřejeme zbylý tuk a cibuli na něm orestujeme. Přidáme klobásu, kousky masa a vše společně opečeme. Nakonec přimícháme brambory.

3. Směs ochutíme solí, pepřem a majoránkou. Rozdělíme ji na talíře a ozdobíme lístky petržele. Podáváme se špekovým zelím.

Ingredience

600 g brambor
sůl
4 lžíce sádla nebo másla
1 cibule
150 g klobásy
500 g vařeného hovězího masa
mletý černý pepř
1/2 lžíce nasekané čerstvé majoránky
hrst lístků petržele