IngredienceTěsto: Omáčka: |
1. Máslo rozpustíme a rozmixujeme s meduňkou. Mléko lehce nahřejeme a rozpustíme v něm rozdrobené droždí. Pak přimícháme meduňkové máslo. Žloutky promícháme se dvěma lžícemi cukru a tvarohem. Z bílků, špetky soli a zbytku cukru vyšleháme pevný sníh.
2. Do mléka s máslem zapracujeme tvarohový základ, poté mouku a nakonec sníh.
3. V pánvi rozehřejeme olej, pak do pánve vložíme malá kovová kulatá vykrajovátka, do kterých nalijeme vždy trochu těsta. Lívanečky osmažíme z obou stran dozlatova.
4. Očištěné a vypeckovaná broskve nakrájíme na menší kousky. Promícháme je s pudinkem a cukrem a za stálého míchání povaříme 5 minut. Lívanečky podáváme s povařenými broskvemi. Dozdobíme čerstvou meduňkou.