30. dubna 2018

Postup

1. Máslo rozpustíme a rozmixujeme s meduňkou. Mléko lehce nahřejeme a rozpustíme v něm rozdrobené droždí. Pak přimícháme meduňkové máslo. Žloutky promícháme se dvěma lžícemi cukru a tvarohem. Z bílků, špetky soli a zbytku cukru vyšleháme pevný sníh.

2. Do mléka s máslem zapracujeme tvarohový základ, poté mouku a nakonec sníh.

3. V pánvi rozehřejeme olej, pak do pánve vložíme malá kovová kulatá vykrajovátka, do kterých nalijeme vždy trochu těsta. Lívanečky osmažíme z obou stran dozlatova.

4. Očištěné a vypeckovaná broskve nakrájíme na menší kousky. Promícháme je s pudinkem a cukrem a za stálého míchání povaříme 5 minut. Lívanečky podáváme s povařenými broskvemi. Dozdobíme čerstvou meduňkou.

Ingredience

Těsto:
40 g másla
10 snítek meduňky + na ozdobu
200 ml mléka
25 g droždí
2 žloutky
4 lžíce krupicového cukru
150 g měkkého tvarohu
2 bílky
špetka soli
100 g polohrubé mouky
rostlinný olej na smažení

Omáčka:
5 broskví
1 lžička vanilkového pudinkového prášku
2 lžíce krupicového cukru