23. března 2018

Postup

1. Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny. Pak přidáme hladkou mouku a bílek a dobře promícháme. Papírový kornoutek naplníme těstem a na pečicí papír nastříkáme dekor žirafí srsti. Necháme ztuhnout asi 15 minut v mrazáku.

2. Bílky vyšleháme s cukrem na pevný sníh. Přidáme žloutky a znovu vyšleháme. Nakonec vmícháme prosátou mouku s kakaem. Těsto rozetřeme na pečicí papír přes namalovaný dekor. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C zhruba 10 minut. Po upečení sundáme z plechu a necháme vychladnout na papíře. Pak korpus zakryjeme novým papírem, obrátíme a papír, na kterém se korpus pekl, opatrně odtrhneme.

3. Tvaroh smícháme s oběma druhy cukru a vmícháme vyšlehanou smetanu. Korpus otočíme dekorem dolů a potřeme náplní. Banány oloupeme, překrájíme na poloviny (aby nebyly zahnuté), položíme na okraj plátu a stočíme do rolády. Pevně ji zabalíme do fólie nebo alobalu a necháme ztuhnout 4 hodiny v chladničce. Poté roládu rozbalíme a nakrájíme na porce.

Další skvělé recepty najdete ve speciálu oblíbeného měsíčníku Můj svět – Pečeme na víkend, který si můžete objednat na www.send.cz/mujsvetspecial

Ingredience

Světlé těsto:
20 g másla
20 g moučkového cukru
20 g hladké mouky
1 bílek

Kakaové těsto:
3 vejce
100 g krupicového cukru
1 žloutek
100 g hladké mouky
20 g kakaa

Náplň:
200 g tučného měkkého tvarohu
50 g moučkového cukru
1 sáček vanilkového cukru
200 ml 40% smetany
3 menší banány