Ingredience800 g tuřínu |
2. Rozpálíme lívanečník s trochou rostlinného oleje, vlijeme část připraveného těsta a placičky opékáme z každé strany asi 2 minuty dozlatova. Přendáme je na kuchyňské papírové utěrky, aby se odsál přebytečný tuk a uchováme v teple. Stejným způsobem připravíme i zbylé placičky.
3. Krůtí prsa očistíme a nakrájíme na plátky. Osolíme je, opepříme a dle chuti potřeme trochou chilli koření. V pánvi na rozpáleném olivovém oleji je opečeme z obou stran doměkka a dozlatova. Přendáme je na talíř a uchováme v teple.
4. Do výpeku přidáme najemno nakrájenou oloupanou cibuli s česnekem a očištěné na malé kusy nakrájené žampiony. Společně orestujeme na barvu a zalijeme smetanou. Provaříme, vmícháme nadrobenou nivu a necháme rozpustit. Omáčku dochutíme pepřem. Krůtí plátky rozdělíme společně s tuřínovými placičkami na talíře, podlijeme omáčkou a dozdobíme řeřichou.