IngredienceNa korpus: Na 1. vrstvu: Na 2. vrstvu: |
1. Sušenky nameleme na jemno a smícháme s rozpuštěným máslem a rozpuštěnou čokoládou. Tuto hmotu namačkáme na dno dortové formy. Stěny dortové formy lehce potřeme olejem.
2. Příprava 1. vrstvy: Želatinu namočíme do studené vody a necháme pár minut bobtnat. Mezitím promícháme mascarpone s tvarohem, cukrem, kardamomem a citronovou šťávou. Krátce směs prošleháme.1/3 této vyšlehané směsi nahřejeme na zhruba 40-50 °C a rozpustíme v ní vymačkanou želatinu. Tuto směs zamícháme do vyšlehaného krému a ihned nalijeme na zatažený korpus. Vložíme do lednice a necháme asi 1 hodinu zatuhnout.
3. Příprava 2. vrstvy: Smetanu vyšleháme. Želatinu namočíme do studené vody a necháme opět nabobtnat. Borůvkový džem nahřejeme na 50 °C a rozpustíme v něm vyždímanou želatinu. Do této směsi zamícháme zakysanou smetanu a vyšlehanou šlehačku. Druhou vrstvu natřeme na připravený korpus s první vrstvou. V lednici necháme dvě hodiny vychladnout.