Ingredience300 g rajčatového pyré |
2. Druhý den maso přendáme do pekáčku, podlijeme 100 ml vody a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při 180 °C asi 50 minut.
3. Oloupané brambory nakrájíme na menší kousky, zalijeme vodou, osolíme a uvaříme doměkka. V menším kastrůlku si ohřejeme mléko, smetanu a máslo. Hotové brambory zcedíme, propasírujeme přes cedník a za postupného přidávání teplé mléčné směsi vyšleháme metlou dohladka. Nakonec ochutíme solí.
4. Upečené kuřecí maso vyndáme, výpek si přelijeme do kastrůlku a kuřata necháme lehce vystydnout, aby se nám dobře obírala nebo natrhala 2 vidličkami. Obrané kuře vložíme do omáčky a spolu dalších 5 minut provaříme, aby se nám spojili chutě. Hotové maso servírujeme s bramborovou kaší.