Ingredience |
Slaninu i? cibuli pokrájejte na kostičky a? orestujte na másle. Po chvíli přidejte klobásu nakrájenou na kolečka a? opečte ji z obou stran. Jakmile jsou brambory takřka vařené, ale stále ještě na skus, slijte je, ale vodu z nich si ponechte, a? přidejte je k zelí.
V mléce rozkvedlejte lžíci mouky, vlijte do hrnce a? důkladně rozmíchejte. Přidejte klobásu, slaninu, cibulku, a? pokud je polévka příliš hustá, i? trochu vody z?brambor. Nechte asi 10 minut probublávat a ?před podáváním ještě dochuťte solí a? pepřem.
Tip: Kysané zelí je díky vysokému obsahu vitamínu C tou pravou obranou i první pomocí v jednom. Šťavnaté zelí Česká chuť pochází z úrodného srdce jižní Moravy a představuje skvělou přílohu k masu, perfektně se hodí do salátů, na přípravu pravé staročeské zelňačky či valašské kyselice. Právě hutné polévky jsou skvělou volbou, zahřejí a dodají spoustu potřebných živin.