| foto: Kulinární studio Bauer Media, Bauer Media
Ingredience150 g tofu 1 čínského zelí 1 zelenou papriku 1 červenou papriku 2 mrkve 200 g žampiónů 5 lžic olivového oleje 3 stroužky česneku sůl mletý černý pepř 2 lžíce sójové omáčky 4 lžíce třtinového cukru 2 lžičky škrobu 100 g mungo klíčků 1 lžička sezamového oleje (nemusí být) 200 g vařených rýžových nudlí |
1. Tofu pokrájíme na kostky. Očištěnou zeleninu a houby na nudličky. V pánvi nebo ve woku rozehřejeme olej a zprudka na něm orestujeme nasekaný česnek. Vsypeme zeleninu, česnek a houby a za stálého míchání opékáme 4 minuty.
2. Ochutíme solí, pepřem, sójovou omáčkou a cukrem. Škrob rozmícháme v trošce vody a přilijeme do pánve. Vše necháme přejít varem a odstavíme. Přidáme tofu a klíčky, zakápneme sezamovým olejem a podáváme společně s nudlemi uvařené podle návodu.