8. května 2018

Postup

1. Avokáda podélně rozkrojíme, do pecky zakrojíme nůž a vykroutíme ji. Lžící vyloupneme dužinu ze slupky, vložíme do mísy a vidličkou rozmělníme. Přidáme najemno nakrájená rajčata, cibuli, česnek, nahrubo nasekaný koriandr, chilli papriku, olivový olej, šťávu z limetky, promícháme a dochutíme solí a pepřem.

2. Vejce vložíme do vroucí vody, vaříme cca 3 minuty, scedíme, zchladíme studenou vodou, oloupeme.

3. Toasty opečeme nasucho v pánvi. Pažitku nadrobno nasekáme, vejce podélně rozpůlíme.

4. Avokádovou salsu namažeme na opečené křupavé toasty, přidáme polovinu vařeného vejce, posypeme pažitkou, ozdobíme rajčátkem, chilli papričkou a podáváme.

Ingredience

2 avokáda
150 g rajčat
1 červená cibule
1 stroužek česneku
hrst sekaného koriandru
1 chilli paprička
2 lžíce olivového oleje
½ limetky
sůl
4 vejce
8 plátků celozrnného toastového chleba
¼ svazku pažitky