Ingredience2 avokáda |
1. Avokáda podélně rozkrojíme, do pecky zakrojíme nůž a vykroutíme ji. Lžící vyloupneme dužinu ze slupky, vložíme do mísy a vidličkou rozmělníme. Přidáme najemno nakrájená rajčata, cibuli, česnek, nahrubo nasekaný koriandr, chilli papriku, olivový olej, šťávu z limetky, promícháme a dochutíme solí a pepřem.
2. Vejce vložíme do vroucí vody, vaříme cca 3 minuty, scedíme, zchladíme studenou vodou, oloupeme.
3. Toasty opečeme nasucho v pánvi. Pažitku nadrobno nasekáme, vejce podélně rozpůlíme.
4. Avokádovou salsu namažeme na opečené křupavé toasty, přidáme polovinu vařeného vejce, posypeme pažitkou, ozdobíme rajčátkem, chilli papričkou a podáváme.