20. listopadu 2018

Postup

1. V hrnci rozpustíme 1 lžíci másla. Přidáme drcený česnek a až změkne, přidáme kari pastu, třtinový cukr a rybí omáčku a chvilku restujeme. Pak přidáme kokosové mléko, krájená rajčata, vývar a na mírném ohni povaříme asi 15minut, až omáčka mírně zhoustne.

2. Sladké brambory i se slupkou nakrájíme na kolečka. Mrkev oloupáme a nakrájíme taktéž na kolečka. V pánvi zahřejeme zbylé máslo a kolečka brambor a mrkve na něm opečeme dozlatova.

3. Do provařeného kari vložte opečená kolečka brambor a mrkve. Dochutíme limetovou šťávou. Servírujeme posypané nakrájenou chilli papričkou a čerstvým koriandrem s limetkou na dochucení.

Ingredience

2 lžíce přepuštěného másla nebo kokosového tuku
1 stroužek česneku
2 lžíce červené kari pasty
1 lžíce třtinového cukru
1 lžíce rybí omáčky
400 ml kokosového mléka
400 g krájených loupaných rajčat
200 ml drůbežího nebo zeleninového vývaru
3 menší sladké brambory
2 karotky
2 limetky
1 chilli paprička
hrst koriandru