| foto: Kulinární studio Bauer Media, Bauer Media
Ingredience2 lžíce přepuštěného másla nebo kokosového tuku 1 stroužek česneku 2 lžíce červené kari pasty 1 lžíce třtinového cukru 1 lžíce rybí omáčky 400 ml kokosového mléka 400 g krájených loupaných rajčat 200 ml drůbežího nebo zeleninového vývaru 3 menší sladké brambory 2 karotky 2 limetky 1 chilli paprička hrst koriandru |
1. V hrnci rozpustíme 1 lžíci másla. Přidáme drcený česnek a až změkne, přidáme kari pastu, třtinový cukr a rybí omáčku a chvilku restujeme. Pak přidáme kokosové mléko, krájená rajčata, vývar a na mírném ohni povaříme asi 15minut, až omáčka mírně zhoustne.
2. Sladké brambory i se slupkou nakrájíme na kolečka. Mrkev oloupáme a nakrájíme taktéž na kolečka. V pánvi zahřejeme zbylé máslo a kolečka brambor a mrkve na něm opečeme dozlatova.
3. Do provařeného kari vložte opečená kolečka brambor a mrkve. Dochutíme limetovou šťávou. Servírujeme posypané nakrájenou chilli papričkou a čerstvým koriandrem s limetkou na dochucení.