19. ledna 2018

Postup

1. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a v hrnci na rozehřátém oleji orestujeme dosklovata. Přidáme očištěný na kolečka nakrájený česnek, necháme rozvonět a zalijeme cca 300 ml vody. Do hrnce vložíme očištěné maso, přidáme opláchnuté 2 snítky rozmarýnu, špetku soli a černý pepř. Přiklopíme a dusíme cca 120 – 150 minut doměkka.

2. Rozmarýn odstraníme. Měkké maso vyjmeme z hrnce, roztrháme pomocí vidličky po vláknu na menší kusy a vrátíme zpět. Za občasného míchání vaříme do vyvaření tekutiny.

3. Mezitím těstoviny uvaříme na skus dle návodu na obalu. Scedíme je (trochu vody z nich uchováme) a přidáme maso. Promícháme, dle potřeby přilijeme vodu z těstovin a dochutíme solí a pepřem. Společně asi 1 minutu prohřejeme. Těstoviny s masem rozdělíme na talíře, dozdobíme čerstvými lístky rozmarýnu a červeným pepřem. Podáváme s hoblinkami parmazánu.

Ingredience

1 cibule
olivový olej na restování
2 stroužky česneku
400 g hovězího hrudí v celku
cca 4 snítky rozmarýnu
sůl
mletý černý pepř
500 g chlazených těstovin (např. strozzapreti)
celý červený pepř na dozdobení
parmazánu na posypání