Ingredience1 cibule |
1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. V kastrole se silným dnem rozehřejeme 3 lžíce oleje a orestujeme na něm cibulku. Asi po 5 minutách přilijeme rajčata z konzervy, osolíme, trochu osladíme, přisypeme šafrán a zalijeme vínem. Omáčku za občasného promíchání povaříme 20 minut.
2. Mezitím uvaříme těstoviny ve vroucí osolené vodě na skus (podle návodu na obalu). Scedíme je a necháme okapat.
3. Ve velké pánvi rozpálíme 4 lžíce oleje, přidáme plody moře a asi 5 minut je za stálého míchání restujeme. Pak přilijeme připravenou rajčatovou omáčku, vmícháme těstoviny a několik lístků bazalky natrhaných na menší kousky. Za stálého míchání ještě asi 3 minuty povaříme. Rozdělíme na talíře, posypeme strouhaným sýrem a ozdobíme zbylou bazalkou.