14. dubna 2018

Postup

1. Květák očistíme, rozebereme na růžičky a dáme do mísy. Ochutíme ho solí, pepřem, kmínem a tymiánem, zakápneme olivovým olejem a promícháme. Růžičky rozložíme na plech s pečicím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 150 °C asi 20 minut. Poté přidáme ořechy a pečeme dalších 5 minut.

2. Mezitím těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě dle návodu na obalu.

3. V míse promícháme metlou vejce se zakysanou smetanou, najemno nastrouhaným sýrem a petrželkou. Uvařené těstoviny scedíme (2 lžíce vody dáme stranou) a na ještě horké tagliatelle nalijeme vaječnou směs. Důkladně je promícháme, aby se celé obalily směsí. Dle potřeby přilijeme vodu z těstovin a opět promícháme. Přidáme pečený květák, dozdobíme bazalkou a ihned podáváme. Dle chuti můžeme tagliatelle doplnit např. ještě pečenými cherry rajčátky.

Ingredience

1 malý květák
sůl
mletý černý pepř
drcený kmín
1 lžička lístků tymiánu
2 lžíce olivového oleje
80 g lískových oříšků
500 g těstovin tagliatelle
2 vejce
190 g zakysané smetany
100 g parmazánu
1 lžíce nasekané hladkolisté petržele
čerstvá lístky bazalky na dozdobení