18. listopadu 2018

Postup

1. Ve vetším hrnci na rozpáleném olivovém oleji zprudka opečeme nahrubo nakrájená rajčata a nakrájenou cibuli dozlatova. Poté přidáme tymián, zasypeme cukrem a necháme zkaramelizovat. Do základu nalijeme vinný ocet a vývar, povaříme asi 5 minut, omáčku rozmixujeme dohladka a přidáme nadrobno nakrájenou bazalku. Nakonec vmícháme do horké omáčky máslo na zjemnění.

2. Ve vroucí osolené vodě si uvaříme špagety. Poté je přisypeme do omáčky a důkladně promícháme. Do salátu ještě přidáme čerstvá nakrájená cherry rajčátka, přepůlené černé olivy a nastrouhaný parmazán. Salát dosolíme a opepříme podle chuti a můžeme dozdobit čerstvými bylinkami podle chuti.

Ingredience

olivový olej na smažení
7 rajčat
1 cibule
hrst tymiánu (+ na ozdobu)
100 g krupicového cukru
2 lžíce červeného vinného octa
300 ml zeleninového vývaru
1 svazek bazalky (+ na ozdobu)
50 g másla
sůl podle potřeby
500 g těstovin
200 g cherry rajčat
100 g černých oliv
50 g parmazánu
čerstvě mletý pepř podle potřeby