| foto: Kulinární studio Bauer Media, Bauer Media
Ingredienceolivový olej na smažení 7 rajčat 1 cibule hrst tymiánu (+ na ozdobu) 100 g krupicového cukru 2 lžíce červeného vinného octa 300 ml zeleninového vývaru 1 svazek bazalky (+ na ozdobu) 50 g másla sůl podle potřeby 500 g těstovin 200 g cherry rajčat 100 g černých oliv 50 g parmazánu čerstvě mletý pepř podle potřeby |
1. Ve vetším hrnci na rozpáleném olivovém oleji zprudka opečeme nahrubo nakrájená rajčata a nakrájenou cibuli dozlatova. Poté přidáme tymián, zasypeme cukrem a necháme zkaramelizovat. Do základu nalijeme vinný ocet a vývar, povaříme asi 5 minut, omáčku rozmixujeme dohladka a přidáme nadrobno nakrájenou bazalku. Nakonec vmícháme do horké omáčky máslo na zjemnění.
2. Ve vroucí osolené vodě si uvaříme špagety. Poté je přisypeme do omáčky a důkladně promícháme. Do salátu ještě přidáme čerstvá nakrájená cherry rajčátka, přepůlené černé olivy a nastrouhaný parmazán. Salát dosolíme a opepříme podle chuti a můžeme dozdobit čerstvými bylinkami podle chuti.