25. dubna 2018

Postup

1. Těstoviny uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu tak, aby byly pevné na skus. Poté je cedíme, pokapeme olivovým olejem a promícháme. Vložíme vychladnout v lednici.

2. Zakysanou smetanu smícháme s nastrouhanou citronovou kůrou, citronovou šťávou, nasekaným koprem, solí a pepřem. Dresing řádně promícháme. Vejce vaříme ve vodě s octem asi 8-10 minut natvrdo.

3. Těstoviny smícháme se zálivkou ze zakysané smetany a podávejte s nakrájenými okurkami, rajčátky a vejci. Podáváme dobře vychlazené.

Ingredience

500 g uvařených těstovin
sůl
200 g 12% zakysané smetany
šťávu a kůru z 1 citronu
3 snítky čerstvého kopru
mletý černý pepř
5 vajec
1 salátová okurka
100 g cherry rajčat