| foto: Kulinární studio Bauer Media, Bauer Media
Ingredience400 g cibule 80 g másla 800 ml zeleninového vývaru 3 karotky sůl čerstvě mletý pepř 1 bageta 8 uzených pletených sýrů (Korbáčik) petrželka na ozdobení |
1. Cibuli oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na měsíčky. Ve větším kastrole rozehřejeme máslo, přidáme cibuli a restujeme ji asi 10 minut, až začne hnědnout. Zalijeme ji vývarem a přivedeme k varu.
2. Karotku oloupeme, nakrájíme na kolečka a přidáme do polévky. Vše při mírné teplotě vaříme asi 15 minut.
3. Bagetu nakrájíme na 8 plátků a na každý dáme uzený sýr. Zapékáme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 5 minut. Hotovou cibulačku podáváme se zapečenou bagetou a ozdobíme lístky petrželky.