22. listopadu 2018

Postup

1. Cibuli oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na měsíčky. Ve větším kastrole rozehřejeme máslo, přidáme cibuli a restujeme ji asi 10 minut, až začne hnědnout. Zalijeme ji vývarem a přivedeme k varu.

2. Karotku oloupeme, nakrájíme na kolečka a přidáme do polévky. Vše při mírné teplotě vaříme asi 15 minut.

3. Bagetu nakrájíme na 8 plátků a na každý dáme uzený sýr. Zapékáme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 5 minut. Hotovou cibulačku podáváme se zapečenou bagetou a ozdobíme lístky petrželky.

Ingredience

400 g cibule
80 g másla
800 ml zeleninového vývaru
3 karotky
sůl
čerstvě mletý pepř
1 bageta
8 uzených pletených sýrů (Korbáčik)
petrželka na ozdobení