| foto: Kulinární studio Bauer Media, Bauer Media
Ingredience150 g hladké mouky 100 g mletých mandlí nebo mandlové moučky 130 g másla 70 g třtinového cukru 1 vejce
Na dohotovení: 400 g mascarpone 150 g moučkového cukru semínka z 1 vanilkového lusku 1 vejce 600 g blum |
1. Do mísy prosijeme hladkou mouku a mleté mandle. Přidáme máslo pokojové teploty, cukr a vejce. Vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a necháme asi 30 minut uležet v lednici. Dobře vychlazené mascarpone ušleháme s cukrem, vanilkou a vejcem do hladkého krému.
2. Těsto vyválíme a vykrojíme z něho 6 koleček o něco větších, než jsou formičky. Těsto přeneseme do forem a přebytečné okraje seřízneme. Přidáme krém z mascarpone a navrch rozložíme nakrájené blumy. Koláčky pečeme přibližně 25 minut v troubě předehřáté na 180 °C dozlatova.