15. srpna 2018

Postup

1. Do mísy prosijeme hladkou mouku a mleté mandle. Přidáme máslo pokojové teploty, cukr a vejce. Vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a necháme asi 30 minut uležet v lednici. Dobře vychlazené mascarpone ušleháme s cukrem, vanilkou a vejcem do hladkého krému.

2. Těsto vyválíme a vykrojíme z něho 6 koleček o něco větších, než jsou formičky. Těsto přeneseme do forem a přebytečné okraje seřízneme. Přidáme krém z mascarpone a navrch rozložíme nakrájené blumy. Koláčky pečeme přibližně 25 minut v troubě předehřáté na 180 °C dozlatova.

Ingredience

150 g hladké mouky
100 g mletých mandlí nebo mandlové moučky
130 g másla
70 g třtinového cukru
1 vejce

Na dohotovení:

400 g mascarpone
150 g moučkového cukru
semínka z 1 vanilkového lusku
1 vejce
600 g blum