28. prosince 2017

Postup

1. Máslo nakrájíme na kousky a vyšleháme s pomazánkovým máslem a taveným sýrem do pěny. Čili papričky omyjeme, zbavíme semínek a pokrájíme na kousky. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, bylinky nasekáme najemno. Česnek utřeme se solí a společně s čili, cibulí a bylinkami přimícháme k máslové náplni.

2. Plátky ementálu rozložíme na potravinovou fólii do obdélníky tak, aby se překrývaly. Potřeme třetinou připravené náplně, na kterou rozprostřeme plátky čedaru. Na něj rozetřeme další část náplně a poklademe ji plátky šunky. Navrch rozetřeme zbylý krém.

3. Zavineme do rolády a zabalíme do fólie. Necháme ji odležet nejlépe přes noc v chladničce. Roládu podáváme nakrájenou na kolečka a ozdobenou rajčátky a petrželkou.

Ingredience

100 g másla
100 g pomazánkového másla
100 g taveného sýra
2 čili papričky
1 červená cibule
malá hrst bylinek (tymián, rozmarýn, petrželka)
2 stroužky česneku
150 g plátků sýra ementálu
150 g plátků sýr čedaru
100 g plátků kvalitní šunky
cherry rajčátka na ozdobu
petrželka na ozdobu