9. února 2018

Postup

1. Brambory omyjeme a ve slupce vaříme 15 minut do poloměkka. Pak je slijeme a necháme nejlépe 24 hodin v chladu odpočinout. Oloupané brambory pak nastrouháme na hrubém struhadle, nesmí se z nich stát kaše.

2. Nastrouhané brambory osolíme, opepříme a lehce promícháme. Rozdělíme je na čtyři díly. V malé pánvi se silným dnem zahřejeme čtvrtinu sádla a rozložíme do něj jeden díl brambor. Opékáme bez míchání asi 10 minut, pak pomocí talíře nebo pokličky obrátíme a dopečeme.

3. Na povrch rösti dáme dva plátky šunky a několik koleček kozího sýra a ještě krátce zapečeme v troubě. Stejně připravíme další 3 porce. Při servírování můžeme přidat nakládané nebo krátce na másle osmažené žampiony.

Ingredience

1000 g brambor
sůl
mletý černý pepř
100 g sádla (vepřové nebo kachní)
8 plátků sušené šunky
200 g čerstvého kozího sýra