23. listopadu 2018

Postup

1. Roštěnou očistíme, omyjeme, osušíme, nakrájíme na 4 stejné kusy, lehce naklepeme, opepříme, zakápneme olejem a necháme při pokojové teplotě odpočinout asi 15 minut.

2. Oloupanou a nadrobno nasekanou šalotku zesklovatíme na jedné lžíci oleje, zalijeme smetanou, přidáme zelený pepř, omáčku zredukujeme na polovinu a odstavíme. Poté do ní vmícháme nakrájený sýr s modrou plísní, rozmícháme dohladka, osolíme a opepříme.

3. Steaky zprudka opečeme z obou stran na zbylém rozpáleném oleji, poté je přendáme na pekáček, osolíme je a pečeme v předehřáté troubě při 210 °C zhruba 4 minuty. Maso přendáme na talíře, podle chuti ještě opepříme, zalijeme omáčkou a můžeme podávat třeba s bylinkovou rýží a salátem.

Ingredience

800 g vysokého roštěnce
mletý pepř podle chuti
2 lžíce olivového oleje
1 šalotka
200 ml smetany na vaření
1 lžíce nakládaného zeleného pepře
150 g sýra s modrou plísní
sůl podle chuti