Ingredience800 g vepřové panenky |
2. Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky a povaříme v osolené vodě asi 5 minut. Scedíme a necháme vychladnout. Kapustičky očistíme, překrájíme na poloviny, dáme do kastrolu s vroucí osolenou vodou asi na 1 minutu, scedíme, rychle ochladíme pod studenou vodou a necháme okapat. Brambory, kapustičky a panenku dáme na plech vymazaný olejem, přelijeme rozpuštěným máslem a pečeme doměkka asi 25 minut při 170 °C.
3. V hrnci rozehřejeme olej a zpěníme najemno nakrájenou cibuli, přidáme rajský protlak a promícháme. Přilijeme víno, které necháme pomalu odvařit, přisypeme mouku a krátce orestujeme. Zalijeme vývarem a vaříme 15 minut.
4. Když je panenka upečená, přidáme k vývaru výpek a podle chuti omáčku přisolíme. Panenku nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře, přidáme zeleninu a podlijeme vinnou omáčkou.