Ingredienceolivový olej podle potřeby |
2. Na teflonové pánvi nasucho opečte větší kostky nakrájené slaniny a dejte je stranou odsát na papírový ubrousek. Ve stejné pánvi na výpeku ze slaniny rozehřejte máslo, přisypejte mouku a za stálého míchání usmažte světlou jíšku. Vložte ji do bublající polévky a nechte na mírném ohni vařit zhruba 20 minut. Podle chuti přidejte sůl a bílý pepř.
3. Hotovou polévku rozmixujte tyčovým mixérem a rozdělte do misek. Každou porci ozdobte plátkem slaniny a smetanou.
Další skvělé recepty na polévky najdete v našem novém speciálu Mého světa s nazvaném Nejlepší polévky, kde najdete pestrou škálu receptů od tradičních krajových, přes vydatné eintopfy a polévky ze sezonních druhů zeleniny až po odlehčené varianty pro ty, co chtějí zhubnout. Nechybí v něm ani inspirace Orientem či návody, jak si upéct křupavé pečivo nebo připravit originální zavářky. Speciál vznikl i s přispěním našich čtenářek, které se ochotně podělily o své osvědčené recepty.
Chcete dostat speciál Mého světa s nazvaném Nejlepší polévky do schránky? Objednávejte zde
V prodeji od 13. 11. za 19,90 Kč