1. září 2018

Postup

1. Brambory oloupeme a nastrouháme nahrubo do mísy. Stroužky česneku také oloupeme a prolisujeme k bramborám.

2. Do mísy přidáme vejce, rozmražený špenát (ze kterého jsme vymačkali přebytečnou tekutinu a který jsme nasekali na menší kousky), mouku, sůl a pepř. Vše důkladně promícháme.

3. Na pánvi rozehřejeme olej a z připravené hmoty na něm upečeme malé bramboráčky, z obou stran dozlatova.

4. Tvaroh vyklopíme do misky. Ředkvičky s cibulkami očistíme a nasekáme najemno. Zeleninu vmícháme do tvarohu. Dip dochutíme solí a pepřem.

Ingredience

800 g moučných brambor
3 stroužky česneku
2 vejce
250 g mraženého listového špenátu
asi 4 lžíce hladké mouky
sůl
mletý černý pepř
olej na smažení
500 g tučného měkkého tvarohu
1 svazek ředkviček
2 jarní cibulky