16. září 2017

Postup

1. Špagety vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme al dente. Pak je přecedíme a necháme okapat. Mezitím oloupeme a nasekáme česnek a krátce ho orestujeme na rozehřátém oleji.

2. Přilijeme smetanu a vývar, povaříme a po částech vmícháme smetanový sýr a parmazán. Za stálého míchání necháme sýr na velmi malém ohni rozpustit. Nakonec přidáme nadrobno nasekané ořechy.

3. Okapané špagety vložíme do omáčky. Přisypeme nasekanou bazalku a petrželku, osolíme a opepříme. Promícháme, krátce prohřejeme a podáváme.

Ingredience

500 g těstovin (špagety)
sůl
2 stroužky česneku
2 lžíce olivového oleje
150 ml smetany
150 ml zeleninového vývaru
150 g smetanového sýra
2 lžíce strouhaného parmazánů
1 lžíce nasekaných ořechů
1 lžíce nasekané bazalky
1 lžíce nasekané petrželky
mletý černý pepř