24. srpna 2018

Postup

1. Do pánve s trochou oleje vhodíme na nudličky nakrájenou slaninu a opečeme ji dokřupava. Část odebereme stranou. Ke zbytku slaniny přidáme oba druhy hrášku a krátce orestujeme.

2. Špagety uvaříme na skus ve velkém množství osolené vody. Mezitím v misce vyšleháme žloutky s parmazánem a čerstvě mletým pepřem.

3. Uvařené špagety scedíme a přidáme do pánve s opečenou slaninou a hráškem. Promícháme a odstavíme. Nakonec do teplých špaget důkladně vmícháme vyšlehané žloutky.

4. Na závěr špagety posypeme odloženou slaninou, podle chuti osolíme, opepříme a posypeme hoblinkami parmazánu.

Ingredience

asi 1 lžíce olivového oleje
120 g anglické slaniny
100 g zeleného hrášku
100 g cukrového hrášku
300 g špaget
5 žloutků
100 g strouhaného parmazánu + k podávání
čerstvě mletý pepř
sůl