14. července 2018

Postup

1. Slaninu nakrájíme na nudličky. Fazolové lusky očistíme a nakrájíme na menší kousky.

2. Lusky krátce povaříme ve vroucí osolené vodě, scedíme je a necháme okapat. Špagety uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Parmazán nastrouháme na jemno a polovinu smícháme se žloutky.

3. Ve velké pánvi na troše oleje orestujeme nejdříve nakrájenou slaninu, pak přidáme fazolky a společně opečeme. Uvařené špagety scedíme a přisypeme do pánve. Směs osolíme a opepříme. Pak za stálého míchání přilijeme žloutky se sýrem. Dobře promícháme a odstavíme. Posypeme zbylým parmazánem a podáváme.

Ingredience

150 g anglické slaniny
200 g plochých fazolových lusků
sůl
400 g špaget
100 g parmazánu
6 žloutků
olivový olej
mletý černý pepř