16. října 2017

Postup

1. Špagety uvaříme v osolené vodě na skus. Scedíme je a necháme okapat.

2. Ve velké pánvi rozpustíme máslo a orestujeme na něm na plátky nakrájený česnek a slaninu pokrájenou na malé kostičky. Česnek vyjmeme.

3. Do pánve vhodíme špagety a prohřejeme je. Pak je zalijeme vejci rozšlehanými se smetanou a polovinou parmazánu. Vše mícháme, dokud žloutky se smetanou nezačnou houstnout.

4. Do těstovin vmícháme petrželku a dochutíme je solí a pepřem. Odstavíme je a rozdělíme na talíře. Servírujeme je posypané zbylým parmazánem.

Ingredience

400 g špaget
sůl
30 g másla
100 g anglické slaniny
2 stroužky česneku
3 žloutky
150 ml smetany
80 g jemně strouhané parmazánu
hrst nasekané petrželky
mletý černý pepř