18. prosince 2017

Postup

1. Kapra omyjeme, osušíme a nakrájíme na podkovy, které pokapeme citronovou šťávou a necháme na chladném místě asi 30 minut odležet.

2. V hlubokém talíři smícháme strouhanku s parmazánem a nasekanou petrželkou. Vejce rozklepneme do dalšího talíře a rozšleháme. Do třetího talíře nasypeme mouku.

3. Porce kapra osolíme, obalíme v mouce a přebytečnou mouku odklepneme. Pak rybu obalíme ve vejcích a nakonec v ochucené strouhance.

4. V pánvi rozpálíme olej, kapra osmažíme z obou stran dozlatova a necháme na papírovém ubrousku okapat. Ozdobíme citronem a bylinkami. Podáváme s bramborovým salátem.

Ingredience

1200 g očištěného kapra
šťáva z 1 citronu
asi 10 lžic strouhanky na obalení
4 lžíce nastrouhaného parmazánu
1 lžíce nasekané petrželky
2 vejce
6 lžic hladké mouky na obalení
sůl
olej na smažení
dílky citronu a bylinky na ozdobení