4. září 2017

Postup

1. Hovězí očistíme, nakrájíme na tenké nudličky a v misce promícháme se 6 lžícemi červeného vína, 2 lžícemi oleje a škrobem. Asi 30 minut ho necháme odležet.

2. Houby zalijeme studenou vodou a necháme je nabobtnat. Nudle necháme nabobtnat dle návodu na obalu. Fazolky necháme rozmrazit. Mrkev a cibulky očistíme. Mrkev nakrájíme na tenké nudličky, cibulky nasekáme nadrobno.

3. Ve woku rozehřejeme trochu oleje a zprudka na něm orestujeme hovězí nudličky. Přidáme vymačkané houby, mrkev a fazolky. Vše osmahneme a podlijeme směsí vývaru, zbylého vína, cukru a 4 lžic sójové omáčky. Vše jen velmi krátce povaříme a z pánve přendáme do mísy.

4. Ve výpeku v pánvi orestujeme odkapané nudle se zbylou sójovou omáčku. Pak do woku vrátíme masovou směs a přidáme jarní cibulku. Vše dochutíme a odstavíme.

Ingredience

400 g hovězí roštěné
asi 10 lžic červeného vína
rostlinný olej
1-2 lžíce solamylu nebo maizeny
1 hrst sušených shitake
300 m vaječných nudlí
200 g mražených fazolek
2 mrkve
1 svazek jarní cibulky
asi 200 ml zeleninového vývaru
1 lžíce třtinového cukru
asi 6 lžic sójové omáčky