8. července 2018

Postup

1. Rýži lehce orestujeme na troše oleje a zalijeme 500 ml vody, osolíme a přivedeme k varu. Ztlumíme plamen a přikryjeme pokličkou.

2. Vaříme na mírném plameni 15 minut a poté necháme ještě asi 10 minut dojít. Rýži promícháme.

3. Zeleninu nakrájíme na kousky a spolu s plátky česneku orestujeme asi 3 minuty na oleji. Přidáme rýži a osmahneme. Posypeme nasekanou petrželkou. Dle chuti osolíme a opepříme.

4. Z vajec uděláme volská oka a podáváme s rýží.

Ingredience

400 g rýže basmati
4 lžíce oleje
sůl
1 červená cibule
1 větší mrkev
2 řapíky celeru
2 stroužky česneku
1 hrst ploché petrželky
čerstvě mletý pepř
4 vejce