Ingredience2 kachní prsa (asi 600 g) |
2. Kapustičky očistíme a překrojíme na polovinu. Nasypeme je do vroucí osolené vody a krátce povaříme. Pak je scedíme, rychle ochladíme v ledové vodě a necháme okapat.
3. V hluboké pánvi rozehřejeme dvě lžíce oleje a osmahneme na něm na nudličky nakrájenou slaninu. Přidáme kapustičky, pomerančovou šťávu ze zbytku pomeranče, sójovou omáčku, zbylou marinádu a brusinky. Podle potřeby přilijeme asi 50 ml vody, osolíme a krátce provaříme.
4. V misce smícháme vodu se solamylem, moukou, bílkem a solí na hladké těstíčko. Maso vyndáme z marinády a lehce je osušíme papírovou utěrkou. Každý kousek masa napíchneme na dřevěný špízek, ponoříme do těstíčka a pak rychle do rozpáleného oleje. Smažíme asi 2 minuty, vyndáme na papírovou utěrku a necháme na teplém místě asi 5 minut dojít. Kapustičky rozdělíme na talíře a přidáme masovou směs. Podáváme s rýží.