3. listopadu 2018

Postup

1. Kachní prsa očistíme, odřízneme kůži a nakrájíme je na 1 cm silné proužky. Oloupaný zázvor nastrouháme najemno a přidáme k masu společně se lžící sójové omáčky, dvěma lžícemi pomerančové šťávy, lžičkou najemno nastrouhané pomerančové kůry a nadrobno nasekanou chilli papričkou. Promícháme, zakryjeme fólií a necháme asi 20 minut v chladu marinovat.

2. Kapustičky očistíme a překrojíme na polovinu. Nasypeme je do vroucí osolené vody a krátce povaříme. Pak je scedíme, rychle ochladíme v ledové vodě a necháme okapat.

3. V hluboké pánvi rozehřejeme dvě lžíce oleje a osmahneme na něm na nudličky nakrájenou slaninu. Přidáme kapustičky, pomerančovou šťávu ze zbytku pomeranče, sójovou omáčku, zbylou marinádu a brusinky. Podle potřeby přilijeme asi 50 ml vody, osolíme a krátce provaříme.

4. V misce smícháme vodu se solamylem, moukou, bílkem a solí na hladké těstíčko. Maso vyndáme z marinády a lehce je osušíme papírovou utěrkou. Každý kousek masa napíchneme na dřevěný špízek, ponoříme do těstíčka a pak rychle do rozpáleného oleje. Smažíme asi 2 minuty, vyndáme na papírovou utěrku a necháme na teplém místě asi 5 minut dojít. Kapustičky rozdělíme na talíře a přidáme masovou směs. Podáváme s rýží.

Ingredience

2 kachní prsa (asi 600 g)
20 g oloupaného zázvoru
3 lžíce sójové omáčky
1 bio pomeranč
1 chilli paprička
500 g růžičkové kapusty
sůl
olej
4 plátky anglické slaniny
100 g mražených nebo sterilovaných brusinek
Těstíčko:
300 ml ledové vody
80 g solamylu
60 g hladké mouky
1 bílek